Co má tuk společného s psychikou a průběhem menopauzy?

22.09.2023


Hormony jsou rozpustné v tucích a správná hladina tuků v těle zajišťuje správný chod hormonální soustavy. Funkční hormonální systém je klíčový pro psychickou pohodu a životní nadhled. Opět další velkou lží, cíleným mýtem systému od potravinového průmyslu až po ten zdravotní, je nakukat nám, že živočišný tuk nám škodí. 

Při nízké hladině tuku vznikají všechny kardio onemocnění, mozek není schopen fungovat bez cholesterolu. POkud Vám nefungují hormony přichází osteoporóza!

Zvláště pro ženy v době pre menopauzy, menopauzy i po ní a zvláště huben ženy bez podkožního tuku, je klíčová živina - kvalitní tuk.

Estrogen, který v průběhu menopauzy rapidně klesá, se ukládá v tucích, bud má žena své tukové  tělní zásoby :) a nebo je potřeba pravidelně doplňovat hladinu tuku v těle.

Pokud začne docházet k úbytku estrogenu v těle ženy, přichází symptomy jež jsou s menopauzou spojeny.

Hormonální soustava spolu s s nervovou soustavou jsou hlavní řídící mechanismy samo uzdravovacích mechanismů těla. Bez pořádného kusu másla, či kvalitního sádla Vše tělo strádá a začíná degenerovat, ztrácí sílu se samo opravovat.

Krom toho tuk je zdroj buněčné energie, který je další podmínkou dobře fungujícího těla a psychiky.

Jak to chodí u nás doma po generace?

S každou přípravou bábovky, jakékoli buchty padne jedno celé máslo, pokud smažím tak jedině na sádle a cibule mi plave skoro v centimetrové hladině tuku, možná i více. Na tuku nikdy nešetřím. Do polévek, do smaženic, na chleba cpu neustále máslo.

V mé rodině se všichni dožívali plného zdraví do 90 let. Má vzpomínka na babičku, když k nám přišla na návštěvu, bylo zvykem si dávat ke kávě chleba s centimetrem másla a 4 kostky cukru, pravidelně každý den, pokud vařila a smažila vždy na sádle, vždy vše plavalo. Bůček byl pravidelný pokrm.

 Všichni mí předci se dožívali plného zdravý do pozdních let.

Není pravda, že tuk škodí, naopak je klíčem, aby bylo v těle vše dobře promazáno a hormony šlapali na plný výkon.

PS: Všimněte si kdy došlo ke zvratu v našem jídelníčku. Bylo to přesně v době, kdy jsme se přidali na západ a jásali nad "svobodou ":))) rok 1989.

 

Ing. Pavla Moravcová 

BCST terapeut 

Kraniosakrální Biodynamika, Mitochondriální a Bioregulační medicína

www.pavlamoravcová.cz

Chci se objednat na ošetření.